1. Welcome to 4Runners.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all 4Runner discussion topics
    • Communicate privately with other 4Runner owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Rear window controls not working

Discussion in '4th Gen 4Runners (2003-2009)' started by haymaker75, Nov 25, 2014.

  1. Nov 25, 2014 at 7:00 AM
    #1
    haymaker75

    haymaker75 [OP] New Member

    Joined:
    Nov 25, 2014
    Member:
    #348
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2003 4Runner Limited
    Hi everyone....my situation...

    Rear Defrost: Works
    Rear Wiper Fluid: Works
    Rear Wiper Control: Works
    Rear Window Control from Dash: Does not work
    Rear Window Control with Key: Does not work

    Recently disconnected battery and window would work again but the defrost/wiper would not. After re-normalizing the window the defrost/wiper works but not the window. Process is repeatable...

    Additionally, when key is in "Acc" location a small click from rear can be heard when pressing rear window control button from dash. Also, not sure "auto up/down" feature has been working at all.

    And when window is working a snap can be heard about halfway as window is going down.

    Any thoughts?

    Thank you.
     
  2. Nov 25, 2014 at 7:05 AM
    #2
    wnelax04sr5

    wnelax04sr5 Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 6, 2014
    Member:
    #12
    Messages:
    2,551
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ethan
    CT
    Vehicle:
    2004 SR5 4X4 Galactic Gray
    might be the rear window regulator or actuator issue. does it go up and down smoothly when it does work?

    it might not be this, i think its mostly electrical due to the fact that it works sometimes but things like the defrost doesnt. there may be a bad connection somewhere along the line
     
  3. Nov 25, 2014 at 3:30 PM
    #3
    haymaker75

    haymaker75 [OP] New Member

    Joined:
    Nov 25, 2014
    Member:
    #348
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2003 4Runner Limited
    Window does go up/down smoothly when it is working. It just stops working after I standardize windows in order to get the defrost/wiper working again.

    Thanks for the help @wnelax04sr5.
     
  4. Nov 25, 2014 at 6:22 PM
    #4
    wnelax04sr5

    wnelax04sr5 Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 6, 2014
    Member:
    #12
    Messages:
    2,551
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ethan
    CT
    Vehicle:
    2004 SR5 4X4 Galactic Gray
    i wonder if there is a relay issue with it, @zopperman knows more about electrical than i do though
     

Products Discussed in

To Top