1. Welcome to 4Runners.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all 4Runner discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other 4Runner owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Non firing piston

Discussion in '1st Gen 4Runners (1984-1989)' started by SQRL, Jan 17, 2018.

  1. Jan 17, 2018 at 8:12 AM
    #1
    SQRL

    SQRL [OP] New Member

    Joined:
    May 29, 2016
    Member:
    #2082
    Messages:
    79
    Gender:
    Male
    Utah
    Vehicle:
    87 4Runner
    Fully rebuilt bored motor
    I have a rebuilt 87 22re. The third piston isn't firing and before I tear it all apart I was hoping someone could give me a few things to look at first. Someone suggested valve adjustment so I have my feeler gauges ready. Any insight would be helpful, thank you.
     
  2. Jan 17, 2018 at 8:10 PM
    #2
    Toyotayoda

    Toyotayoda New Member

    Joined:
    May 8, 2017
    Member:
    #4015
    Messages:
    82
    Gender:
    Male
    Atlanta area
    Vehicle:
    1997 SR5 4x4, 302k and counting
    Tacoma whip, 99 console box, tru trac., steering wheel, PWMS and HVAC control out of a 99.
    compression test first. There are three causes of a misfire, 1:Ignition 2:Fuel 3: compression
     

Products Discussed in

To Top