1. Welcome to 4Runners.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all 4Runner discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other 4Runner owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Non firing piston please help

Discussion in '1st Gen 4Runners (1984-1989)' started by SQRL, Jan 30, 2018.

  1. Jan 30, 2018 at 4:58 PM
    #1
    SQRL

    SQRL [OP] New Member

    Joined:
    May 29, 2016
    Member:
    #2082
    Messages:
    79
    Gender:
    Male
    Utah
    Vehicle:
    87 4Runner
    Fully rebuilt bored motor
    I have an 87 4runner with a rebuilt 22re. It has about 15k on the rebuild.
    My third piston isn't firing, I've cleaned the injector and checked the valve adjustment. I don't have a lot of money so I'm trying to check and do the cheapest things I can first. Please if anyone has suggestions on what to try please do so. I am working on getting the compression checked as I don't have the tester. What should my compression be at and if low, what does that mean and/or what should I do?? Thank you so much as I am in a rough spot right now and really need this to be fixed.
     
  2. Jan 31, 2018 at 9:25 AM
    #2
    jester243

    jester243 rabble rabble rabble

    Joined:
    Jul 13, 2016
    Member:
    #2304
    Messages:
    1,632
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Spokane, WA
    Vehicle:
    2016 4Runner Trail Premium w/ KDSS
    I thought ideal was something like 160-170
     

Products Discussed in

To Top