1. Welcome to 4Runners.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all 4Runner discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other 4Runner owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Loud noise coming from glovie for 20 seconds when I start it

Discussion in '4th Gen 4Runners (2003-2009)' started by Richie, Nov 20, 2016.

  1. Nov 20, 2016 at 4:09 PM
    #1
    Richie

    Richie [OP] New Member

    Joined:
    Nov 20, 2016
    Member:
    #3057
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    2006 V8 limited 4Runner with 135K miles. Now my front defroster don't work. I read about this and it appears its the blower motor behind the glove box. Curious how much Toyota will charge for this repair? Is see aftermarket parts at $50 but can't find any videos showing the repair step by step. I talked to my neighbor and he is starting to get a click noise from his glovie. This is exactly how mine started a year ago. Also curious if there is a recall for this problem??? Richie
     
  2. Nov 21, 2016 at 11:03 AM
    #2
    Bob

    Bob Member Staff Member

    Joined:
    Apr 3, 2014
    Member:
    #1
    Messages:
    1,810
    First Name:
    Bob
    SoCal
    jester243 likes this.
  3. Nov 22, 2016 at 10:05 AM
    #3
    RonT4R

    RonT4R New Member

    Joined:
    Mar 24, 2015
    Member:
    #526
    Messages:
    515
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ron
    Virginia Beach
    Vehicle:
    2007 4runner SR5 4WD
    I just replaced my blower motor, took about 15 minutes including gathering tools. 4 screws and one connector.
     
  4. Nov 26, 2016 at 4:41 PM
    #4
    SuPaRnr

    SuPaRnr 2007 Toyota 4Rnr V6 Limited

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Member:
    #1887
    Messages:
    21
    Hi, I had a problem with my blower motor a while back. It was noisy and not much force even when on high.
    Didn't take it completely apart but looked where the cabin filter sits right above it. Mice had chewed up the
    cabin filter and built a nest in the barrel fan. Cleaned it out with a vacuum and oiled the barrel fan spindle.
    Works fine but I hate mice. Wife and I go camping a lot so might of happened then.
    This may or may not be related to or be the cause of your problem but just thought I'd mention it.
    07 V6 and runs like a top.
     
  5. Nov 27, 2016 at 4:12 AM
    #5
    Richie

    Richie [OP] New Member

    Joined:
    Nov 20, 2016
    Member:
    #3057
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    thanks for the response. I went ahead and replaced the blower motor but the noise persists. Problem is the airflow only blows straight out and I have no defrost or floor airflow. Looks like it could be a servo, but not sure how to look at it to see if this is the problem. I was told there are a couple of servos and depending where it is, the whole dash needs to come apart. I also read to can look at it and if the white gear is sticking out you can simply push it back in. Is there some way to look at it easily or get to it? 2006 4Runner V8
     
  6. Nov 27, 2016 at 9:11 AM
    #6
    SuPaRnr

    SuPaRnr 2007 Toyota 4Rnr V6 Limited

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Member:
    #1887
    Messages:
    21
    I'm sorry I have no answer for that, but I'm sure there are many mechanics or repair enthusiasts on this site who can help you out.
    Congrats on replacing the blower motor though, you went farther than I would have.
    I look forward to reading further post in regards to this.
     

Products Discussed in

To Top