1. Welcome to 4Runners.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all 4Runner discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other 4Runner owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Knock sensor replacement

Discussion in '3rd Gen 4Runners (1996-2002)' started by Asaybdro, Apr 17, 2018.

  1. Apr 17, 2018 at 7:41 PM
    #1
    Asaybdro

    Asaybdro [OP] New Member

    Joined:
    Apr 17, 2018
    Member:
    #5849
    Messages:
    1
    Vehicle:
    2000 4runner 3.4
    Ok guys so recently I noticed that my 2000 3.4L was running sluggish and it finally shot me a knock sensor code. I replaced the knocksensors and harness (oem). Also the intake gaskets. After finishing I started her up and she's idling great! But while in neutral giving gas it sputters and is rough getting up in rpms. Once there it sounds good. Also am seeing white smoke during cold start up. It looks like its coming from the center of engine. My question is what could be the issues for this? Do i have a vacuum leake some where? I though it was jist burning off some coolant I had spilled but ive started it several times same smoke and is accelerating the same. Could the manifold gasket be bad? Ill admit I did go the cheap route with the gaskets. Thanks guys
     
  2. May 15, 2018 at 4:07 AM
    #2
    Toyotayoda

    Toyotayoda New Member

    Joined:
    May 8, 2017
    Member:
    #4015
    Messages:
    58
    Gender:
    Male
    Atlanta area
    Vehicle:
    1997 SR5 4x4, 290k and counting
    Tacoma whip, 99 console box, tru trac.
    Did you figure this out? My educated guess would be a bad fuel injector.
     

Products Discussed in

To Top