1. Welcome to 4Runners.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all 4Runner discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other 4Runner owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

heater/blower issues

Discussion in '4th Gen 4Runners (2003-2009)' started by jonruff, Jan 22, 2018.

  1. Jan 22, 2018 at 10:04 PM
    #1
    jonruff

    jonruff [OP] New Member

    Joined:
    Jan 22, 2018
    Member:
    #5365
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    First Name:
    jon
    Vehicle:
    2003 toyota 4runner
    i have been having an issue with heater, it blows hot air and blows fine for the first 15min and then get very low air flow from vents, but the fan seems to be blowing like normal. so i replaced the resistor and blower motor, after a week the blower totally quit. the resistor was bad, it keeps blowing the resistors, ever since i replaced the everything. have had electrical connections checked. just cant seem to figure out what is going on. i have searched fourm after forum trying to find the same issue with no luck
     
  2. Jan 23, 2018 at 6:36 PM
    #2
    POOLGUY

    POOLGUY New Member

    Joined:
    Aug 16, 2016
    Member:
    #2481
    Messages:
    191
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeff
    Vehicle:
    '08 4RUNNER
    Sounds like you need a new blower motor. We just replaced my son's '08's blower. Found a replacement one on Amazon for just under $38 with prime. ​
     
  3. Jan 23, 2018 at 8:37 PM
    #3
    jonruff

    jonruff [OP] New Member

    Joined:
    Jan 22, 2018
    Member:
    #5365
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    First Name:
    jon
    Vehicle:
    2003 toyota 4runner
    Thanks pool guy I also replaced the blower motor, when I replaced the resistor
     
  4. Jan 24, 2018 at 3:06 AM
    #4
    POOLGUY

    POOLGUY New Member

    Joined:
    Aug 16, 2016
    Member:
    #2481
    Messages:
    191
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeff
    Vehicle:
    '08 4RUNNER
    Sorry, I missed that you had replaced the blower also. Maybe test the blower separately. Hook power to just the blower, and see if its overheating and slowing down.
     

Products Discussed in

To Top