1. Welcome to 4Runners.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all 4Runner discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other 4Runner owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

door lock problem

Discussion in '4th Gen 4Runners (2003-2009)' started by sgdaddy69, Jan 13, 2016.

  1. Jan 13, 2016 at 4:37 PM
    #1
    sgdaddy69

    sgdaddy69 [OP] New Member

    Joined:
    Jan 13, 2016
    Member:
    #1402
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tony
    Vehicle:
    2007 6cyl sr5
    Door lock mech's have gone out on all but RF. I replaced the LF. The control on the arm rest works fine on both front doors.The two front doors lock and unlock with no problem. When using the key remote; however, the door will unlock but when I press lock, I get a long beep and nothing happens. Any thoughts would be appreciated. Thanks. Tony
     
  2. Jan 13, 2016 at 8:03 PM
    #2
    wnelax04sr5

    wnelax04sr5 Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 6, 2014
    Member:
    #12
    Messages:
    2,579
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ethan
    CT
    Vehicle:
    2004 SR5 4X4 Galactic Gray
    the long beep usually happens if a door is open when youre trying to lock the doors, which leads me to believe that theres a sensor issue assuming a door is open
     
  3. Jan 14, 2016 at 6:01 AM
    #3
    sgdaddy69

    sgdaddy69 [OP] New Member

    Joined:
    Jan 13, 2016
    Member:
    #1402
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tony
    Vehicle:
    2007 6cyl sr5
    All doors are closed. Also when each door is opened, the red open door symbol lights up on the dash display. Where are the sensors? Thanks.
     
  4. Jan 14, 2016 at 6:24 AM
    #4
    wnelax04sr5

    wnelax04sr5 Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 6, 2014
    Member:
    #12
    Messages:
    2,579
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ethan
    CT
    Vehicle:
    2004 SR5 4X4 Galactic Gray
    i think they're built into the rubber spring type sensor that activates the lights found on the jamb
     
  5. Jan 14, 2016 at 1:01 PM
    #5
    sgdaddy69

    sgdaddy69 [OP] New Member

    Joined:
    Jan 13, 2016
    Member:
    #1402
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tony
    Vehicle:
    2007 6cyl sr5
    Rear hatch sensor must be intermittent. When I slammed it, everything started working as it should. Thanks Ethan.
     
    wnelax04sr5 likes this.
  6. Jan 14, 2016 at 4:14 PM
    #6
    wnelax04sr5

    wnelax04sr5 Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 6, 2014
    Member:
    #12
    Messages:
    2,579
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ethan
    CT
    Vehicle:
    2004 SR5 4X4 Galactic Gray
    glad to help!
     

Products Discussed in

To Top