1. Welcome to 4Runners.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all 4Runner discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other 4Runner owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Bluetooth pairing

Discussion in '5th Gen 4Runners (2010+)' started by nlockwood3, Nov 10, 2015.

  1. Nov 10, 2015 at 10:53 PM
    #1
    nlockwood3

    nlockwood3 [OP] New Member

    Joined:
    Sep 27, 2015
    Member:
    #1010
    Messages:
    17
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nathan
    Woodinville, WA
    Vehicle:
    2016 4Runner TRD Pro
    Hey I just picked up my 2016 TRD Pro yesterday (on my birthday) an I am loving it. I am so excited to get it dirty.

    Anyway, I am writing because my phone seems to have a problem pairing with the Bluetooth. It will connect, but it shows a poor connection and it will drop calls quite often. This happening to anyone else? If so any ideas on how to fix it?

    Thanks guys.
     
  2. Jan 10, 2016 at 12:08 PM
    #2
    DirtRunnerDave

    DirtRunnerDave New Member

    Joined:
    Jan 10, 2016
    Member:
    #1385
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    First Name:
    David
    Vehicle:
    2015 Blue 4Runner Trail
    Hi nlockwood3,

    I have a new 2016 Trail Edition 4Runner and experience the same issues with my iPhone 6+. It's a PITA!

    My solution is to turn the Bluetooth on, then off on the phone (I can do this easily by swiping up from the bottom of the screen and tapping on the Bluetooth button twice...once to turn it off and then again to turn it back on).

    Once the phone reconnects, you're good to go.

    Like I said PITA, but until Toyota fixes it...
     
    Bob likes this.
  3. Jan 11, 2016 at 8:44 PM
    #3
    nlockwood3

    nlockwood3 [OP] New Member

    Joined:
    Sep 27, 2015
    Member:
    #1010
    Messages:
    17
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nathan
    Woodinville, WA
    Vehicle:
    2016 4Runner TRD Pro
    I tried that, but it would still disconnect. My phone went through an update a few weeks ago and it seems to work fine now. Maybe you could try to update your phone software.
     

Products Discussed in

To Top