1. Welcome to 4Runners.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all 4Runner discussion topics
    • Communicate privately with other 4Runner owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Audio cutting out ?

Discussion in 'Audio & Video' started by 302 lover, Nov 30, 2017.

  1. Nov 30, 2017 at 2:26 AM
    #1
    302 lover

    302 lover [OP] New Member

    Joined:
    Nov 30, 2017
    Member:
    #5103
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2015 4-runner limited
    I have a 2015 4-runner Limited, Magnetic grey. From time to time the audio,be it radio,cd or navigation will cut out then it seems to re-boot itself and come back on. this can happen anywhere at any time . Never in the same area or time. Any ideas before i go to the dealer ??

    Much appreciated, Fred
     
  2. Nov 30, 2017 at 4:48 AM
    #2
    j cat

    j cat New Member

    Joined:
    Jun 28, 2016
    Member:
    #2223
    Messages:
    116
    possible a amplifier failure or a connector pin

    post back what they find ... dealership will probably replace the unit and give no details .
     
  3. Nov 30, 2017 at 8:20 AM
    #3
    jester243

    jester243 rabble rabble rabble

    Joined:
    Jul 13, 2016
    Member:
    #2304
    Messages:
    772
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Spokane, WA
    Vehicle:
    2016 4Runner Trail Premium w/ KDSS
    I've had mine reboot randomly maybe 5 times so far, its annoying and I can never replicate it. If you do go to the dealer let us know what they say I'm curious.

    also welcome to the site :wave:
     
  4. Dec 1, 2017 at 8:05 AM
    #4
    Lester Lugnut

    Lester Lugnut New Member

    Joined:
    Dec 1, 2017
    Member:
    #5105
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2014 4R SR5 2WD
    stock
    My wifes 2014 4R SR5 was doing the same thing. Toyota issued a TS-B - trouble service bulletin for this issue. For those who do not know - a TS-B can performed by a dealer without charge if the issue occurs within 3 yrs/36K miles - works the same as bumper-to-bumper coverage. After that - you pay for the dealer to perform the TS-B. Here's the TS-B:
     

    Attached Files:

    BigSky1 likes this.
  5. Dec 4, 2017 at 4:30 PM
    #5
    deanf

    deanf New Member

    Joined:
    Nov 19, 2017
    Member:
    #5063
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dean
    Vehicle:
    '15 4Runner Limited & '16 Tacoma TRDOR
    Anyone happen to have the .pdf with active hyperlinks to download?
     
  6. Dec 6, 2017 at 10:09 AM
    #6
    Sargediver

    Sargediver New Member

    Joined:
    Oct 22, 2017
    Member:
    #4928
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 4 Runner Trail Premium
    I have a 2016 Trail that does the same thing. i took it back into the dealer w/in 1 month of the first occurrence. Diagnosis: "Could not replicate customers concern" wha wha whaaaa....
     
    jester243 likes this.
  7. Dec 6, 2017 at 10:23 AM
    #7
    MeefZah

    MeefZah Curmudgeonly

    Joined:
    Nov 1, 2015
    Member:
    #1122
    Messages:
    431
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Lost Coast, Cali
    Vehicle:
    '17 4R SR5 4WD x 2!
    Things with stuff, but nothing much
    It's a very common issue, if you look over on t4r.org.

    My personal experience with it is that the more "stuff"you have running, the more likely the system is to hang up. For example, my shit froze a lot when I had BT on and was using nav. If one or the other was off, hang ups were less common. After I deleted the phone and ceased using BT, and didn't use nav, I never had the issue.

    Yeah, there are supposed fixes, software updates, a few people have had head units replaced under warranty. ...but it seems the problems persist unless you basically just use the system as a radio receiver.
     
  8. Dec 6, 2017 at 2:18 PM
    #8
    Limpy

    Limpy New Member

    Joined:
    Aug 3, 2017
    Member:
    #4504
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    First Name:
    Harry
    Vehicle:
    '14 T4R SR5 Premium
    I had the same issue. My phone would sync to the head unit automatically when I got in. If the phone was connected, the head unit would reboot over and over. Once I disconnected my phone, no more issues. Turned out that I had so many text messages, etc. on the phone that the head unit was having problems with all the data. After I deleted all the useless crap from my phone it has never happened since. Hope this helps.
     
    jester243 likes this.
To Top