1. Welcome to 4Runners.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all 4Runner discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other 4Runner owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

91 3vze losing power on any slight incline

Discussion in '2nd Gen 4Runners (1990-1995)' started by Edv1971, May 25, 2017.

  1. May 25, 2017 at 7:34 PM
    #1
    Edv1971

    Edv1971 [OP] New Member

    Joined:
    May 25, 2017
    Member:
    #4094
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    91 Toyota 4runner
    Hi just joined the forum and I'm hoping someone can help point me in the right direction. Rough idle and acceleration, losing power on any slight incline, about 5mph and hard starting cold. Timing is good, New plugs, wires, cap, rotor, coil and fuel filter. Please help!
     
  2. May 29, 2018 at 10:07 PM
    #2
    chicken

    chicken New Member

    Joined:
    May 28, 2018
    Member:
    #6115
    Messages:
    26
    check for codes, sounds like a TPS issue?
    could be running on just 5 cylinders to?
    vacuum gauge will tell you, if the engine is misfiring and lots of other issues.
    there only 9 bucks too. always 97% electrical
     
  3. May 29, 2018 at 10:29 PM
    #3
    chicken

    chicken New Member

    Joined:
    May 28, 2018
    Member:
    #6115
    Messages:
    26
    also, im thinking temperature sensor, I would try that first .
    you can get them at rock auto for under 10.00, get a good one.
    OEM SPEC's or better.
    the computer relies on the temp sensor a lot.
    my truck once, would crank till the battery was about dead then it started.
    it was the cold start timing switch/sensor
    you don't see them as they are one the back of the engine.
     
To Top