1. Welcome to 4Runners.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all 4Runner discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other 4Runner owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

4x4 light blinks

Discussion in '5th Gen 4Runners (2010+)' started by JBTRD, Apr 1, 2017.

  1. Apr 1, 2017 at 3:52 PM
    #1
    JBTRD

    JBTRD [OP] As usual, saying something stupid

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Member:
    #1809
    Messages:
    585
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeremy
    Bryan, Texas
    Vehicle:
    2016 (The Real) Trail Edition
    It has happened twice, but i will start the truck, and the 4x4 light will flash, even though i am in 2wd and suggestions?
     
  2. Apr 1, 2017 at 4:12 PM
    #2
    PVT Pablo

    PVT Pablo Ultra Junior Member

    Joined:
    Mar 10, 2016
    Member:
    #1694
    Messages:
    1,208
    Gender:
    Male
    First Name:
    Paul
    Chesapeake, VA
    Vehicle:
    2016 4Runner TRD Pro
    Thats weird. Have you tried engaging 4x4 and then disengaging it and starting your 4runner again?

    I'd talk to your dealership for warranty work.
     
  3. Apr 1, 2017 at 4:14 PM
    #3
    JBTRD

    JBTRD [OP] As usual, saying something stupid

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Member:
    #1809
    Messages:
    585
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeremy
    Bryan, Texas
    Vehicle:
    2016 (The Real) Trail Edition
    Yea no issues shifting into 4x4, and hate going to the dealer always blaming crap in my lift.
    And it did not happen right after each other, it was a week apart.
     
  4. Apr 4, 2017 at 6:35 AM
    #4
    j cat

    j cat New Member

    Joined:
    Jun 28, 2016
    Member:
    #2223
    Messages:
    589
    massachusetts
    spacer lift front 1inch
    I would guess an electrical issue . could be the 4wd select switch circuits or transfer switch actuator ..
     
    Last edited: Apr 4, 2017
  5. Apr 4, 2017 at 7:37 AM
    #5
    JBTRD

    JBTRD [OP] As usual, saying something stupid

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Member:
    #1809
    Messages:
    585
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeremy
    Bryan, Texas
    Vehicle:
    2016 (The Real) Trail Edition
    It is the the manual stick not the electrical knob, hasnt happend in awhile seeing if it happens again.
     
  6. Apr 7, 2017 at 3:55 AM
    #6
    JBTRD

    JBTRD [OP] As usual, saying something stupid

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Member:
    #1809
    Messages:
    585
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeremy
    Bryan, Texas
    Vehicle:
    2016 (The Real) Trail Edition
    So now while i was in idle, all of the suden my crawl control indicator flashes, and my traction control light came on. I had to turn off my truck and start it again for them to go away, now i am starting to think it is an electrical issue.
     
  7. Apr 7, 2017 at 3:58 AM
    #7
    JBTRD

    JBTRD [OP] As usual, saying something stupid

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Member:
    #1809
    Messages:
    585
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeremy
    Bryan, Texas
    Vehicle:
    2016 (The Real) Trail Edition
    Here is a pic

    IMG_3800.jpg
     
  8. Apr 7, 2017 at 4:45 AM
    #8
    JBTRD

    JBTRD [OP] As usual, saying something stupid

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Member:
    #1809
    Messages:
    585
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeremy
    Bryan, Texas
    Vehicle:
    2016 (The Real) Trail Edition
    Seems to be one of my ABS speed sensors, common problem when a lift or shocks are replaced, because the copper can be easily broken.
     

Products Discussed in

To Top