1. Welcome to 4Runners.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all 4Runner discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other 4Runner owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2010 4Runner 4wheel lights flashing

Discussion in '5th Gen 4Runners (2010+)' started by 20104 4runner, Feb 4, 2020.

  1. Feb 4, 2020 at 7:38 AM
    #1
    20104 4runner

    20104 4runner [OP] New Member

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Member:
    #13021
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2010 4Runner
    I have a 2010 4Runner and my wife put it in 4wheel today and the 4lo and 4hi lights are flashing. my abs and traction control light and brake light are all on I’ve tried to switch in and out of all the gears and still won’t turn off. It goes into neutral and Still drives but the light won’t turn off

    1A1C5525-747A-4DBA-A779-F9AF039A187E.jpg
    F97724A4-B956-4B7E-BC2A-7B745AA89EAF.jpg
     
  2. Feb 4, 2020 at 8:02 AM
    #2
    Mtbpsych

    Mtbpsych New Member

    Joined:
    Dec 3, 2018
    Member:
    #7922
    Messages:
    445
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Vehicle:
    2018 SR5
    I remember in my old 2011 4runner that something similar happened. I had to use a paper clip and simultaneously push both ends of the clip into the OBD2 connector and it solved my issue. I can’t remember the exact method I did but maybe someone can chime in, apparently it’s pretty common.
     
  3. Feb 4, 2020 at 8:16 AM
    #3
    20104 4runner

    20104 4runner [OP] New Member

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Member:
    #13021
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2010 4Runner
    Ok I have to try that do you by chance remember what ports you but them in and would it be safe to drive.
     
  4. Feb 4, 2020 at 10:42 AM
    #4
    Caltech90

    Caltech90 New Member

    Joined:
    Aug 24, 2017
    Member:
    #4637
    Messages:
    125
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    '19 TRD OR
    He's referring to the zero point calibration. YouTube it for directions. I thought that was only a 4th Gen thing. I think you have an actuator issue since it started when you tried to engage 4wd.
     
  5. Feb 4, 2020 at 10:47 AM
    #5
    20104 4runner

    20104 4runner [OP] New Member

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Member:
    #13021
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2010 4Runner
    Thank you for clearing that up. And is there a way to test the actuator?
     
  6. Feb 4, 2020 at 5:56 PM
    #6
    Libagui

    Libagui New Member

    Joined:
    Jul 15, 2019
    Member:
    #10563
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    First Name:
    Librado
    Vehicle:
    2006 Silver 4runner limited.
  7. Feb 4, 2020 at 6:00 PM
    #7
    Libagui

    Libagui New Member

    Joined:
    Jul 15, 2019
    Member:
    #10563
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    First Name:
    Librado
    Vehicle:
    2006 Silver 4runner limited.
    Hope this document helps you
     

    Attached Files:

  8. Feb 4, 2020 at 6:09 PM
    #8
    20104 4runner

    20104 4runner [OP] New Member

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Member:
    #13021
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2010 4Runner
    Thank you for that the schematics was showing the switch version I have the shift does it lay out the same?
     
  9. Feb 4, 2020 at 6:12 PM
    #9
    WallyT4R

    WallyT4R New Member

    Joined:
    Aug 7, 2018
    Member:
    #6644
    Messages:
    2,455
    ABS sensor could be bad. I had a similar issue and it was the drivers side front ABS sensor
     
  10. Feb 4, 2020 at 6:14 PM
    #10
    Mtbpsych

    Mtbpsych New Member

    Joined:
    Dec 3, 2018
    Member:
    #7922
    Messages:
    445
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Vehicle:
    2018 SR5
    OP, do you have KDSS? I remember that on KDSS equipped 4runners sometimes the hydraulic part in the sway bar system would go bad and cause those lights to go off as well. I’m leaning towards the calibration needing to be reset though, it happened on mine out of nowhere too and it was stock.
     
  11. Feb 4, 2020 at 6:21 PM
    #11
    Libagui

    Libagui New Member

    Joined:
    Jul 15, 2019
    Member:
    #10563
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    First Name:
    Librado
    Vehicle:
    2006 Silver 4runner limited.
    If you have the shifter version then probably your ADD is stuck. It should be the same mechanism as previous 4runner.
     
  12. Feb 4, 2020 at 6:25 PM
    #12
    Libagui

    Libagui New Member

    Joined:
    Jul 15, 2019
    Member:
    #10563
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    First Name:
    Librado
    Vehicle:
    2006 Silver 4runner limited.
  13. Feb 5, 2020 at 10:35 AM
    #13
    20104 4runner

    20104 4runner [OP] New Member

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Member:
    #13021
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2010 4Runner
    I can still shift in and out of 4hi and 4lo just took it to a shop and was told it probably a transmission problem and there codes thrown.
     
  14. Feb 5, 2020 at 11:02 AM
    #14
    Libagui

    Libagui New Member

    Joined:
    Jul 15, 2019
    Member:
    #10563
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    First Name:
    Librado
    Vehicle:
    2006 Silver 4runner limited.
    What codes do you have?
     
  15. Feb 5, 2020 at 11:26 AM
    #15
    20104 4runner

    20104 4runner [OP] New Member

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Member:
    #13021
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2010 4Runner
    Sorry I meant to say no codes was thrown.
     
  16. Feb 5, 2020 at 12:07 PM
    #16
    Libagui

    Libagui New Member

    Joined:
    Jul 15, 2019
    Member:
    #10563
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    First Name:
    Librado
    Vehicle:
    2006 Silver 4runner limited.
  17. Feb 5, 2020 at 4:51 PM
    #17
    WallyT4R

    WallyT4R New Member

    Joined:
    Aug 7, 2018
    Member:
    #6644
    Messages:
    2,455
    What shop? The dealer? If not take it to the dealer. Still think it's an ABS sensor.
     
    golfguy likes this.
  18. Feb 5, 2020 at 5:01 PM
    #18
    golfguy

    golfguy New Member

    Joined:
    Feb 17, 2018
    Member:
    #5502
    Messages:
    213
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jay
    W. TN
    Vehicle:
    2018 TRD ORP, 2007 SR5 4WD
    Id bet it’s a ABS sensor.
     
    anthonydotb likes this.
  19. Feb 5, 2020 at 7:01 PM
    #19
    20104 4runner

    20104 4runner [OP] New Member

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Member:
    #13021
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2010 4Runner
    I’m going to replace both abs sensors and I will make sure I give a update
     
  20. Feb 5, 2020 at 10:46 PM
    #20
    Mtbpsych

    Mtbpsych New Member

    Joined:
    Dec 3, 2018
    Member:
    #7922
    Messages:
    445
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Vehicle:
    2018 SR5
    Why don’t you try doing the calibration reset first? It’s a money free troubleshoot.
     
  21. Feb 6, 2020 at 10:43 AM
    #21
    anthonydotb

    anthonydotb ig: @phantom.rnr

    Joined:
    Oct 25, 2019
    Member:
    #11777
    Messages:
    23
    Gender:
    Male
    First Name:
    Anthony
    Vehicle:
    T4R Trail Edition Premium KDSS
    None yet
    Same lights I had flashing when I broke my ABS sensor during my suspension installation. I bet one of them simply failed. My ODBII reader didn't show any codes either. Replaced the front right and everything went back to normal.
     
    WallyT4R and SlvrSlug like this.
  22. Feb 10, 2020 at 12:17 PM
    #22
    20104 4runner

    20104 4runner [OP] New Member

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Member:
    #13021
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2010 4Runner
    Just a update I took it in and got the speed sensor fix and it cleared the lights ☺️ So the speed sensor can cause the 4wheel light to flash
     
  23. Feb 10, 2020 at 6:28 PM
    #23
    SlvrSlug

    SlvrSlug New Member

    Joined:
    Jun 3, 2018
    Member:
    #6172
    Messages:
    3,206
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    San Diego, Ca.
    Vehicle:
    2017 4-Runner SR-5
    Slightly modded
    Thanks for updating, glad you got it fixed.
     

Products Discussed in

To Top